Τσάι κανείς;
Καλέστε φίλους για τσάι, καφέ ή σοκολάτα και σερβίρετε τα ροφήματα με έναν κομψό και απλό τρόπο.
Επιλέξτε ψηλές κούπες με ίσια επιφάνεια και κατά προτίμηση μονόχρωμες ή διάφανες. Μαζέψτε μερικά μεγάλα φθινοπωρινά φύλλα, καθαρίστε τα προσεκτικά με ένα νωπό πανάκι και τυλίξτε κάθε φλιτζάνι με ένα φύλλο, στερεώνοντάς το με σπάγκο ή χάρτινη κορδέλα συσκευασίας. Έπειτα γεμίστε τα φλιτζάνια με το ρόφημα που θέλετε και… εντυπωσιάστε τούς καλεσμένους σας έτσι απλά!
“Νόστιμο” φως
Οι γλυκές κολοκύθες σε λίγο καιρό θα βρίσκονται στα καλύτερά τους, οπότε αξίζει να δοκιμάσετε κάποια συνταγή με βασικό υλικό αυτό το λαχανικό με το ζωηρό χρώμα.
Αν, λοιπόν, εφοδιαστείτε με κάποια κολοκύθα, μικρή ή μεγαλύτερη, μην αξιοποιήσετε μόνο τη σάρκα της, αλλά και το εξωτερικό περίβλημα.
Φροντίστε να κόψετε την κολοκύθα στο πάνω μέρος, δημιουργώντας ουσιαστικά ένα καπάκι με το τμήμα όπου βρίσκεται το κοτσάνι. Στη συνέχεια αδειάστε σιγά-σιγά το εσωτερικό, βγάζοντας τη σάρκα, ώσπου να μείνουν τοιχώματα περίπου 1 εκ. σε πάχος. Έπειτα με μαχαίρι ή με το εργαλείο που καθαρίζουμε τα μήλα, κάντε διάσπαρτα πάνω στα τοιχώματα μερικά ανοίγματα (τρύπες). Προσέξτε μόνο μην σπάσετε την επιφάνεια με την πίεση που θα ασκήσετε, καλό είναι να κρατάτε αντίσταση βάζοντας το ένα σας χέρι από την εσωτερική πλευρά (ιδίως αν η κολοκύθα δεν είναι μαλακή, ενδεχομένως να χρειαστείτε κάποια βοήθεια σε αυτό).
Αφού τελειώστε με τις τρύπες, ξεπλύνετε το εσωτερικό και την φλούδα και σκουπίστε τα με χαρτί κουζίνας. Τέλος, τοποθετήστε στο εσωτερικό της κολοκύθας ένα κερί σε τέτοιο μέγεθος ώστε η φλόγα του –όταν είναι αναμμένο- να έχει αρκετή απόσταση από το καπάκι της κολοκύθας. Ανάψτε το κερί, τοποθετήστε το καπάκι και… έτοιμο το υπέροχο φθινοπωρινό σας κηροπήγιο!