• Αρχική
  • Ο χώρος μου
    • 4 εποχές διακόσμηση
    • Παιδικό δωμάτιο
    • Κουζίνα & μπάνιο
    • Κήπος & βεράντα
  • Συλλογή d.i.y.
    • Βελόνα και κλωστή (Πλέξιμο & ραπτική)
    • Κόσμημα
    • Αναπαλαίωση & ανακύκλωση (Πριν/μετά)
    • Art de la table
    • Οι δικές σας δημιουργίες
  • Τα μυστικά μας
    • Οι συμβουλές της γιαγιάς
    • Crafts τεχνικές
    • Οικιακή οικονομία
    • Tip του μήνα
  • Ευ ζην
    • Ο σεφ του σπιτιού (συνταγές)
    • Υγεία & ομορφιά
  • Περιοδικό
  • WebTV
  • Επικοινωνία
  • Αρχική
  • Ο χώρος μου
    • 4 εποχές διακόσμηση
    • Παιδικό δωμάτιο
    • Κουζίνα & μπάνιο
    • Κήπος & βεράντα
  • Συλλογή d.i.y.
    • Βελόνα και κλωστή (Πλέξιμο & ραπτική)
    • Κόσμημα
    • Αναπαλαίωση & ανακύκλωση (Πριν/μετά)
    • Art de la table
    • Οι δικές σας δημιουργίες
  • Τα μυστικά μας
    • Οι συμβουλές της γιαγιάς
    • Crafts τεχνικές
    • Οικιακή οικονομία
    • Tip του μήνα
  • Ευ ζην
    • Ο σεφ του σπιτιού (συνταγές)
    • Υγεία & ομορφιά
  • Περιοδικό
  • WebTV
  • Επικοινωνία
HomeΚαλοκαιρινό ριζότο
Previous Next

Καλοκαιρινό ριζότο

24 Ιουνίου, 2014

Ριζότο ντομάτας

 

Υλικά (για 4 άτομα):

800 ml ζωμό λαχανικών

1 κρεμμύδι

1 σκελίδα σκόρδο

3 κουταλιές ελαιόλαδο

1 κουταλιά βούτυρο

300 γρ. ρύζι για ριζότο

100 ml λευκό κρασί

150 γρ. ντοματίνια

100 γρ. φέτα (αν θέλετε, με λίγα λιπαρά)

1 κονσέρβα ντοματάκια αποφλοιωμένα (καθαρό βάρος 425 γρ.)

Αλάτι, πιπέρι

1 κουταλάκι ζάχαρη

2 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό

 

Εκτέλεση: 

Ζεσταίνετε τον ζωμό. Ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρετε σε κατσαρόλα με 2 κουταλιές ελαιόλαδο και το βούτυρο, ώσπου να ξανθύνουν καλά. Προσθέτετε το ρύζι και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 2 λεπτά. Προσθέτετε το κρασί και συνεχίζετε το βράσιμο σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς. Όταν εξατμιστεί το κρασί, προσθέτετε τόσο ζωμό όσο να σκεπαστεί το ρύζι. Μαγειρεύετε σε χαμηλή φωτιά για 20-25 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά και προσθέτοντας κάθε τόσο λίγο ζεστό ζωμό. Στο μεταξύ, κόβετε στη μέση τα ντοματίνια και τρίβετε με το χέρι το τυρί φέτα σε χοντρά κομμάτια. Προς το τέλος του μαγειρέματος, προσθέτετε τα ντοματάκια, καλά στραγγισμένα. Αλατοπιπερώνετε, ρίχνετε και τη ζάχαρη. Συνεχίζετε το μαγείρεμα, ανακατεύοντας διαρκώς ώσπου να απορροφηθούν τελείως τα υγρά. Περιχύνετε με τη μία κουταλιά ελαιόλαδο και σερβίρετε το ριζότο με τα ντοματίνια, τη φέτα και τον μαϊντανό.

 

Επιμέλεια συνταγής: Χριστίνα Ελευθερίου

Share!
Tweet
Notice: Please check settings of Facebook API in Theme Options -> Advanced

Related Posts

Αναπνοές φύσης

Δεκάδες έρευνες επιβεβαιώνουν τον σημαντικό ρόλο των φυτών στον καθαρισμό και τη βελτίωση του α ...

Εποχή για γιατροσόφια

Το "φαρμακείο της Φύσης" και οι εμπειρικές πρακτικές, που περνούν από γενιά σε γενιά, έχουν πολ ...

Δύο ξεχωριστές συνταγές

Δύο συνταγές από τον διεθνώς διάσημο φούρνο Hummingbird και ο διαγωνισμός που θα σας βοηθήσει ν ...

Η μελαγχολία των Χριστουγέννων & πώς να την αντιμετωπίσουμε

Πρέπει να είναι όλοι χαρούμενοι τα Χριστούγεννα; Ο ψυχίατρος Στάθης Μπαρτζώκας περιγράφει τη θλ ...

Αρχείο άρθρων

  • 2017
    • Μάρτιος
    • Φεβρουάριος
    • Ιανουάριος
  • 2016
    • Δεκέμβριος
    • Νοέμβριος
    • Οκτώβριος
    • Σεπτέμβριος
    • Αύγουστος
    • Ιούλιος
    • Ιούνιος
    • Μάι
    • Απρίλιος
    • Μάρτιος
    • Φεβρουάριος
    • Ιανουάριος
  • 2015
    • Δεκέμβριος
    • Νοέμβριος
    • Οκτώβριος
    • Σεπτέμβριος
    • Αύγουστος
    • Ιούλιος
    • Ιούνιος
    • Μάι
    • Απρίλιος
    • Μάρτιος
    • Φεβρουάριος
    • Ιανουάριος
  • 2014
    • Δεκέμβριος
    • Νοέμβριος
    • Οκτώβριος
    • Σεπτέμβριος
    • Αύγουστος
    • Ιούλιος
    • Ιούνιος
    • Μάι
    • Απρίλιος
    • Μάρτιος
    • Φεβρουάριος
    • Ιανουάριος
  • 2013
    • Δεκέμβριος
    • Νοέμβριος
    • Οκτώβριος
    • Σεπτέμβριος
    • Αύγουστος
    • Ιούνιος
    • Μάι
    • Απρίλιος
    • Μάρτιος
    • Φεβρουάριος
  • 2012
    • Δεκέμβριος
    • Νοέμβριος
    • Οκτώβριος
    • Σεπτέμβριος
    • Αύγουστος
    • Ιούνιος
    • Μάι
    • Απρίλιος
Error: (#200) Provide valid app ID
Copyright © 2013 Made in Grafix
  • Επικοινωνία
  • Ερωτηματολόγιο
  • Οι συμβουλές της γιαγιάς