• Αρχική
  • Ο χώρος μου
    • 4 εποχές διακόσμηση
    • Παιδικό δωμάτιο
    • Κουζίνα & μπάνιο
    • Κήπος & βεράντα
  • Συλλογή d.i.y.
    • Βελόνα και κλωστή (Πλέξιμο & ραπτική)
    • Κόσμημα
    • Αναπαλαίωση & ανακύκλωση (Πριν/μετά)
    • Art de la table
    • Οι δικές σας δημιουργίες
  • Τα μυστικά μας
    • Οι συμβουλές της γιαγιάς
    • Crafts τεχνικές
    • Οικιακή οικονομία
    • Tip του μήνα
  • Ευ ζην
    • Ο σεφ του σπιτιού (συνταγές)
    • Υγεία & ομορφιά
  • Περιοδικό
  • WebTV
  • Επικοινωνία
  • Αρχική
  • Ο χώρος μου
    • 4 εποχές διακόσμηση
    • Παιδικό δωμάτιο
    • Κουζίνα & μπάνιο
    • Κήπος & βεράντα
  • Συλλογή d.i.y.
    • Βελόνα και κλωστή (Πλέξιμο & ραπτική)
    • Κόσμημα
    • Αναπαλαίωση & ανακύκλωση (Πριν/μετά)
    • Art de la table
    • Οι δικές σας δημιουργίες
  • Τα μυστικά μας
    • Οι συμβουλές της γιαγιάς
    • Crafts τεχνικές
    • Οικιακή οικονομία
    • Tip του μήνα
  • Ευ ζην
    • Ο σεφ του σπιτιού (συνταγές)
    • Υγεία & ομορφιά
  • Περιοδικό
  • WebTV
  • Επικοινωνία
HomeΔώρα από την… κουζίνα
Previous Next

Δώρα από την… κουζίνα

17 Δεκεμβρίου, 2014

Γεμιστά μπισκότα με λικέρ λιμοντσέλλο

Υλικά (για 20 κομμάτια):

  • 250 γρ. βούτυρο μαλακό
  • 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη
  • 2 κουταλάκια λικέρ λιμοντσέλλο
  • 1 κουταλάκι ξύσμα λεμονιού
  • 1 & 1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 φλιτζάνι κορν-φλάουρ
  • Γέμιση: 100 γρ. βούτυρο μαλακό, 3/4 φλιτζανιού ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη, 1 κουταλιά λικέρ λιμοντσέλλο, 1 κουταλιά ξύσμα λεμονιού

 

Προθερμαίνετε τον φούρνο σας στους 170 βαθμούς. Βουτυρώνετε ελαφρώς και στρώνετε 2 ταψιά με λαδόκολλα. Χυπάτε σε μεγάλο μπολ το βούτυρο, τη ζάχαρη άχνη, το λιμοντσέλλο και το ξύσμα, ώσπου το μείγμα να ασπρίσει και να γίνει κρεμώδες. Ρίχνετε στο μείγμα το αλεύρι κοσκινισμένο μαζί με το κορν-φλάουρ και ανακατεύετε ώσπου μόλις να αναμειχθούν. Πλάθετε 1 κοφτή κουταλιά από το μείγμα ανάμεσα σε αλευρωμένα χέρια. Τοποθετείτε τα μπισκότα στα ταψιά με απόσταση 3 εκ. μεταξύ τους. Πλαταίνετε την επιφάνειά τους ελαφρώς με αλευρωμένο πιρούνι. Ψήνετε για 15-20 λεπτά. Τα αφήνετε να κρυώσουν για 5 λεπτά στο ταψί, προτού τα μεταφέρετε σε σχάρα, για να κρυώσουν εντελώς.

Για τη γέμιση, χτυπάτε σε μπολ το βούτυρο ώσπου να ασπρίσει και να αφρατέψει. Προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης, εξακολουθώντας το χτύπημα ώσπου να γίνει η γέμιση λεία. Αλείφετε ένα μπισκότο στη μία πλευρά με τη γέμιση και ενώνετε με ένα άλλο μπισκότο σαν σάντουιτς, έχοντας τη γέμιση ανάμεσα. Επαναλαμβάνετε ώσπου να τελειώσουν τα υλικά.

Διατηρούνται σε κουτί που κλείνει αεροστεγώς.

Share!
Tweet
Notice: Please check settings of Facebook API in Theme Options -> Advanced

Related Posts

Δύο ξεχωριστές συνταγές

Δύο συνταγές από τον διεθνώς διάσημο φούρνο Hummingbird και ο διαγωνισμός που θα σας βοηθήσει ν ...

Σπιτικές μαρμελάδες

Μοιραζόμαστε μαζί σας μερικές χρήσιμες, δοκιμασμένες συμβουλές για να φτιάξετε τις καλύτερες σπ ...

Brownies με καρύδια

Θα χρειαστεί περίπου μία ώρα για να φτιάξετε και ελάχιστα λεπτά για να απολαύσετε αυτά τα λαχτα ...

Γιορτινός σοκολατένιος κορμός

Ένα γλυκό που σίγουρα θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας! ...

Αρχείο άρθρων

  • 2017
    • Μάρτιος
    • Φεβρουάριος
    • Ιανουάριος
  • 2016
    • Δεκέμβριος
    • Νοέμβριος
    • Οκτώβριος
    • Σεπτέμβριος
    • Αύγουστος
    • Ιούλιος
    • Ιούνιος
    • Μάι
    • Απρίλιος
    • Μάρτιος
    • Φεβρουάριος
    • Ιανουάριος
  • 2015
    • Δεκέμβριος
    • Νοέμβριος
    • Οκτώβριος
    • Σεπτέμβριος
    • Αύγουστος
    • Ιούλιος
    • Ιούνιος
    • Μάι
    • Απρίλιος
    • Μάρτιος
    • Φεβρουάριος
    • Ιανουάριος
  • 2014
    • Δεκέμβριος
    • Νοέμβριος
    • Οκτώβριος
    • Σεπτέμβριος
    • Αύγουστος
    • Ιούλιος
    • Ιούνιος
    • Μάι
    • Απρίλιος
    • Μάρτιος
    • Φεβρουάριος
    • Ιανουάριος
  • 2013
    • Δεκέμβριος
    • Νοέμβριος
    • Οκτώβριος
    • Σεπτέμβριος
    • Αύγουστος
    • Ιούνιος
    • Μάι
    • Απρίλιος
    • Μάρτιος
    • Φεβρουάριος
  • 2012
    • Δεκέμβριος
    • Νοέμβριος
    • Οκτώβριος
    • Σεπτέμβριος
    • Αύγουστος
    • Ιούνιος
    • Μάι
    • Απρίλιος
Error: (#200) Provide valid app ID
Copyright © 2013 Made in Grafix
  • Επικοινωνία
  • Ερωτηματολόγιο
  • Οι συμβουλές της γιαγιάς