• Αρχική
  • Ο χώρος μου
    • 4 εποχές διακόσμηση
    • Παιδικό δωμάτιο
    • Κουζίνα & μπάνιο
    • Κήπος & βεράντα
  • Συλλογή d.i.y.
    • Βελόνα και κλωστή (Πλέξιμο & ραπτική)
    • Κόσμημα
    • Αναπαλαίωση & ανακύκλωση (Πριν/μετά)
    • Art de la table
    • Οι δικές σας δημιουργίες
  • Τα μυστικά μας
    • Οι συμβουλές της γιαγιάς
    • Crafts τεχνικές
    • Οικιακή οικονομία
    • Tip του μήνα
  • Ευ ζην
    • Ο σεφ του σπιτιού (συνταγές)
    • Υγεία & ομορφιά
  • Περιοδικό
  • WebTV
  • Επικοινωνία
  • Αρχική
  • Ο χώρος μου
    • 4 εποχές διακόσμηση
    • Παιδικό δωμάτιο
    • Κουζίνα & μπάνιο
    • Κήπος & βεράντα
  • Συλλογή d.i.y.
    • Βελόνα και κλωστή (Πλέξιμο & ραπτική)
    • Κόσμημα
    • Αναπαλαίωση & ανακύκλωση (Πριν/μετά)
    • Art de la table
    • Οι δικές σας δημιουργίες
  • Τα μυστικά μας
    • Οι συμβουλές της γιαγιάς
    • Crafts τεχνικές
    • Οικιακή οικονομία
    • Tip του μήνα
  • Ευ ζην
    • Ο σεφ του σπιτιού (συνταγές)
    • Υγεία & ομορφιά
  • Περιοδικό
  • WebTV
  • Επικοινωνία
HomeΣπιτικές μαρμελάδες
Previous Next

Σπιτικές μαρμελάδες

2 Μαΐου, 2016
  • Όταν φτιάχνετε μαρμελάδα στο σπίτι, είναι σημαντικό να την ξαφρίζετε καλά κατά το βράσιμο.
  • Λίγες σταγίνες λεμόνι βοηθά στο να μη ζαχαρώνει -το προσθέτετε στην κατσαρόλα λίγο προτού την αποσύρετε από τη φωτιά.
  • Για να ελέγξετε αν η μαρμελάδα έχει δέσει, βάλτε ένα πιατάκι του καφέ στην κατάψυξη για μερικά λεπτά και έπειτα ρίξτε στο κέντρο του μια κουταλιά μαρμελάδα. Αν περνώντας το δάχτυλό σας σχηματίζονται πτυχές, τότε η μαρμελάδα είναι έτοιμη. Αν έχετε θερμόμετρο, τότε ελέγχετε τους βαθμούς του μείγματος, που πρέπει να ξεπεράσουν τους 105οC.
  • Για να μοιράσετε τη μαρμελάδα εύκολα και χωρίς να λερώσετε τα -πάντοτε αποστείρωμένα με βρασμό- βάζα ή τον πάγκο εργασίας, χρησιμοποιήστε ένα χωνί. Ρίχνετε σιγά-σιγά τη ζεστή μαρμελάδα, χρησιμοποιώντας μία κουτάλα, ώσπου να γεμίσει εντελώς το βάζο. Τότε βγάλτε προσεκτικά το χωνί και συμπληρώστε λίγη ακόμα μαρμελάδα, ώστε να φτάσει ακριβώς στο χείλος τού βάζου.

Erdbeerkonfituere Zubereitung

  • Για να αποστειρώνονται καλύτερα τα βαζάκια και άρα να διατηρείται για περισσότερο καιρό η μαρμελάδα σας, κόβετε μία λαδόκολλα στις διαστάσεις που έχει το καπάκι τού βάζου, τη ραντίζετε με λίγο δυνατό κονιάκ ή καθαρό οινόπνευμα και τη βάζετε ακριβώς στο άνοιγμα του βάζου προτού το κλείσετε.
  • Αμέσως μόλις σφραγίσετε κάθε βάζο, το αναποδογυρίζετε και το αφήνετε έτσι ώσπου να κρυώσει εντελώς.

Share!
Tweet
Notice: Please check settings of Facebook API in Theme Options -> Advanced

Related Posts

Δύο ξεχωριστές συνταγές

Δύο συνταγές από τον διεθνώς διάσημο φούρνο Hummingbird και ο διαγωνισμός που θα σας βοηθήσει ν ...

Brownies με καρύδια

Θα χρειαστεί περίπου μία ώρα για να φτιάξετε και ελάχιστα λεπτά για να απολαύσετε αυτά τα λαχτα ...

Γιορτινός σοκολατένιος κορμός

Ένα γλυκό που σίγουρα θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας! ...

Δώρα από την… κουζίνα

Αν απολαμβάνετε τις δημιουργικές στιγμές στην κουζίνα, τότε φέτος τις γιορτές ετοιμάστε για του ...

Αρχείο άρθρων

  • 2017
    • Μάρτιος
    • Φεβρουάριος
    • Ιανουάριος
  • 2016
    • Δεκέμβριος
    • Νοέμβριος
    • Οκτώβριος
    • Σεπτέμβριος
    • Αύγουστος
    • Ιούλιος
    • Ιούνιος
    • Μάι
    • Απρίλιος
    • Μάρτιος
    • Φεβρουάριος
    • Ιανουάριος
  • 2015
    • Δεκέμβριος
    • Νοέμβριος
    • Οκτώβριος
    • Σεπτέμβριος
    • Αύγουστος
    • Ιούλιος
    • Ιούνιος
    • Μάι
    • Απρίλιος
    • Μάρτιος
    • Φεβρουάριος
    • Ιανουάριος
  • 2014
    • Δεκέμβριος
    • Νοέμβριος
    • Οκτώβριος
    • Σεπτέμβριος
    • Αύγουστος
    • Ιούλιος
    • Ιούνιος
    • Μάι
    • Απρίλιος
    • Μάρτιος
    • Φεβρουάριος
    • Ιανουάριος
  • 2013
    • Δεκέμβριος
    • Νοέμβριος
    • Οκτώβριος
    • Σεπτέμβριος
    • Αύγουστος
    • Ιούνιος
    • Μάι
    • Απρίλιος
    • Μάρτιος
    • Φεβρουάριος
  • 2012
    • Δεκέμβριος
    • Νοέμβριος
    • Οκτώβριος
    • Σεπτέμβριος
    • Αύγουστος
    • Ιούνιος
    • Μάι
    • Απρίλιος
Error: (#200) Provide valid app ID
Copyright © 2013 Made in Grafix
  • Επικοινωνία
  • Ερωτηματολόγιο
  • Οι συμβουλές της γιαγιάς