• Αρχική
  • Ο χώρος μου
    • 4 εποχές διακόσμηση
    • Παιδικό δωμάτιο
    • Κουζίνα & μπάνιο
    • Κήπος & βεράντα
  • Συλλογή d.i.y.
    • Βελόνα και κλωστή (Πλέξιμο & ραπτική)
    • Κόσμημα
    • Αναπαλαίωση & ανακύκλωση (Πριν/μετά)
    • Art de la table
    • Οι δικές σας δημιουργίες
  • Τα μυστικά μας
    • Οι συμβουλές της γιαγιάς
    • Crafts τεχνικές
    • Οικιακή οικονομία
    • Tip του μήνα
  • Ευ ζην
    • Ο σεφ του σπιτιού (συνταγές)
    • Υγεία & ομορφιά
  • Περιοδικό
  • WebTV
  • Επικοινωνία
  • Αρχική
  • Ο χώρος μου
    • 4 εποχές διακόσμηση
    • Παιδικό δωμάτιο
    • Κουζίνα & μπάνιο
    • Κήπος & βεράντα
  • Συλλογή d.i.y.
    • Βελόνα και κλωστή (Πλέξιμο & ραπτική)
    • Κόσμημα
    • Αναπαλαίωση & ανακύκλωση (Πριν/μετά)
    • Art de la table
    • Οι δικές σας δημιουργίες
  • Τα μυστικά μας
    • Οι συμβουλές της γιαγιάς
    • Crafts τεχνικές
    • Οικιακή οικονομία
    • Tip του μήνα
  • Ευ ζην
    • Ο σεφ του σπιτιού (συνταγές)
    • Υγεία & ομορφιά
  • Περιοδικό
  • WebTV
  • Επικοινωνία
HomeΧταπόδι ψητό
Previous Next

Χταπόδι ψητό

25 Ιουλίου, 2014

Χταπόδι ψητό
Χρόνος προετοιμασίας: 20’
Μερίδες: 4

Υλικά:
1 χταπόδι μεγάλο
2/3 κούπας κόκκινο κρασί
1/2 κούπα ελαιόλαδο
Χυμό 1 λεμονιού
Ρίγανη & πιπέρι

Αν το χταπόδι είναι κατεψυγμένο, το βγάζετε από την κατάψυξη στη συντήρηση από το προηγούμενο βράδυ και το επόμενο πρωί το αφήνετε σε ένα μπολ, χωρίς να προσθέσετε νερό. Όταν ξεπαγώσει, το πλένετε καλά και αφαιρείτε το μάτι. Σε κατσαρόλα βάζετε το χταπόδι με το κρασί σε χαμηλή φωτιά και βράζετε μέχρι να μαλακώσει και να είναι σχεδόν έτοιμο. Δεν βάζετε νερό, αλλά αφήνετε να βράσει με τα υγρά του. Όταν είναι σχεδόν έτοιμο, το βγάζετε, το κόβετε ανά πλοκάμια και το βάζετε σε πυρίμαχο σκεύος. Χτυπάτε το λάδι, το λεμόνι, τη ρίγανη και το πιπέρι και περιχύνετε το χταπόδι. Το βάζετε στον φούρνο και ψήνετε στο γκριλ για 10-15 λεπτά, γυρίζοντάς το μια φορά.

Tip

Σερβίρετε με σαλάτα της επιλογής σας.

 

Για περισσότερες εύκολες και νόστιμες συνταγές με θαλασσινά, ανατρέξτε στο extra ένθετο που κυκλοφορεί μαζί με το “έτσι απλά” Ιουλίου-Αυγούστου 2014.

 

* Συνταγή & φωτογραφία: Αθηνά Πάνου

 

Share!
Tweet
Notice: Please check settings of Facebook API in Theme Options -> Advanced

Related Posts

Δύο ξεχωριστές συνταγές

Δύο συνταγές από τον διεθνώς διάσημο φούρνο Hummingbird και ο διαγωνισμός που θα σας βοηθήσει ν ...

Σπιτικές μαρμελάδες

Μοιραζόμαστε μαζί σας μερικές χρήσιμες, δοκιμασμένες συμβουλές για να φτιάξετε τις καλύτερες σπ ...

Brownies με καρύδια

Θα χρειαστεί περίπου μία ώρα για να φτιάξετε και ελάχιστα λεπτά για να απολαύσετε αυτά τα λαχτα ...

Γιορτινός σοκολατένιος κορμός

Ένα γλυκό που σίγουρα θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας! ...

Αρχείο άρθρων

  • 2017
    • Μάρτιος
    • Φεβρουάριος
    • Ιανουάριος
  • 2016
    • Δεκέμβριος
    • Νοέμβριος
    • Οκτώβριος
    • Σεπτέμβριος
    • Αύγουστος
    • Ιούλιος
    • Ιούνιος
    • Μάι
    • Απρίλιος
    • Μάρτιος
    • Φεβρουάριος
    • Ιανουάριος
  • 2015
    • Δεκέμβριος
    • Νοέμβριος
    • Οκτώβριος
    • Σεπτέμβριος
    • Αύγουστος
    • Ιούλιος
    • Ιούνιος
    • Μάι
    • Απρίλιος
    • Μάρτιος
    • Φεβρουάριος
    • Ιανουάριος
  • 2014
    • Δεκέμβριος
    • Νοέμβριος
    • Οκτώβριος
    • Σεπτέμβριος
    • Αύγουστος
    • Ιούλιος
    • Ιούνιος
    • Μάι
    • Απρίλιος
    • Μάρτιος
    • Φεβρουάριος
    • Ιανουάριος
  • 2013
    • Δεκέμβριος
    • Νοέμβριος
    • Οκτώβριος
    • Σεπτέμβριος
    • Αύγουστος
    • Ιούνιος
    • Μάι
    • Απρίλιος
    • Μάρτιος
    • Φεβρουάριος
  • 2012
    • Δεκέμβριος
    • Νοέμβριος
    • Οκτώβριος
    • Σεπτέμβριος
    • Αύγουστος
    • Ιούνιος
    • Μάι
    • Απρίλιος
Error: (#200) Provide valid app ID
Copyright © 2013 Made in Grafix
  • Επικοινωνία
  • Ερωτηματολόγιο
  • Οι συμβουλές της γιαγιάς