Πώς γίνεται:
1 Εφοδιαστείτε με χαρτί canson σε διάφορα χρώματα. Χρησιμοποιήστε ένα μεγάλο στρογγυλό πιάτο ως οδηγό και σχεδιάστε το περίγραμμά του πάνω στα χαρτιά. Χωρίστε κάθε κύκλο σε 4 ίσα μέρη και κόψτε τα, ώστε από κάθε κύκλο να φτιάξετε τέσσερα χωνάκια (μην τα κλείσετε ακόμα).
2 Τοποθετήστε το πιάτο-οδηγό σε ένα δαντελένιο χαρτί-βάση για τούρτες (με μέγεθος μεγαλύτερο του πιάτου), μαρκάρετε το περίγραμμα με το μολύβι και κόψτε το εσωτερικό τμήμα με το ψαλίδι. Χωρίστε την μπορντούρα σε 4 μέρη και κολλήστε το καθένα στο πάνω μέρος κάθε χωνιού, εξωτερικά. Τώρα τυλίξτε τα χωνάκια, σταθεροποιήστε τα με συρραπτικό ή σελοτέιπ και, με έναν μικρό διακορευτή, τρυπήστε τα σε δύο αντικριστά σημεία, στο άνοιγμα.
3 Δέστε ή κολλήστε πάνω στη δαντελένια μπορντούρα χρυσαφί ή ασημί αριθμούς (έτοιμα χάρτινα ή υφασμάτινα διακοσμητικά με γκλίτερ ή αυτοκόλλητα), αντίστοιχους με τις μέρες που απομένουν για τα Χριστούγεννα. Περάστε από τις τρυπούλες κάθε χωνιού ένα κορδόνι ή κορδέλα, ώστε να μπορείτε να το κρεμάσετε. Γεμίστε τα χωνάκια με μικρές λιχουδιές (καραμέλες, γλειφιτζούρια, μπισκοτάκια) και κρεμάστε τα στο δέντρο ή σε σειρά σε κάποιο ράφι.
Tip
Για να κρεμάσετε τους αριθμούς, περάστε κορδέλες ή κλωστές με βελόνα ή καρφίτσα μέσα από τη χάρτινη δαντέλα, στη συνέχεια από τους αριθμούς και δέστε τα.