• Αρχική
  • Ο χώρος μου
    • 4 εποχές διακόσμηση
    • Παιδικό δωμάτιο
    • Κουζίνα & μπάνιο
    • Κήπος & βεράντα
  • Συλλογή d.i.y.
    • Βελόνα και κλωστή (Πλέξιμο & ραπτική)
    • Κόσμημα
    • Αναπαλαίωση & ανακύκλωση (Πριν/μετά)
    • Art de la table
    • Οι δικές σας δημιουργίες
  • Τα μυστικά μας
    • Οι συμβουλές της γιαγιάς
    • Crafts τεχνικές
    • Οικιακή οικονομία
    • Tip του μήνα
  • Ευ ζην
    • Ο σεφ του σπιτιού (συνταγές)
    • Υγεία & ομορφιά
  • Περιοδικό
  • WebTV
  • Επικοινωνία
  • Αρχική
  • Ο χώρος μου
    • 4 εποχές διακόσμηση
    • Παιδικό δωμάτιο
    • Κουζίνα & μπάνιο
    • Κήπος & βεράντα
  • Συλλογή d.i.y.
    • Βελόνα και κλωστή (Πλέξιμο & ραπτική)
    • Κόσμημα
    • Αναπαλαίωση & ανακύκλωση (Πριν/μετά)
    • Art de la table
    • Οι δικές σας δημιουργίες
  • Τα μυστικά μας
    • Οι συμβουλές της γιαγιάς
    • Crafts τεχνικές
    • Οικιακή οικονομία
    • Tip του μήνα
  • Ευ ζην
    • Ο σεφ του σπιτιού (συνταγές)
    • Υγεία & ομορφιά
  • Περιοδικό
  • WebTV
  • Επικοινωνία
HomeBrownies με καρύδια
Previous Next

Brownies με καρύδια

4 Ιανουαρίου, 2016

Σοκολάτα και καραμελωμένα καρύδια σε έναν συνδυασμό που δύσκολα θα αφήσει κάποιον ασυγκίνητο!

Σας προτείνουμε μία συνταγή ιδανική για να συνοδεύσετε τον καφέ σας, τα κρύα πρωινά ή απογεύματα, αλλά και για να κεράσετε έναν φίλο αυτές τις μέρες.

 

Υλικά (για 16 άτομα):

  • 150 γρ. σιρόπι σφένδαμνου
  • 200 γρ. καρυδόψιχα χονδροκομμένη
  • 200 γρ. σοκολάτα υγείας (70% κακάο)
  • 200 γρ. μαργαρίνη
  • 250 γρ. σκούρα ζάχαρη
  • 4 αβγά (μεσαίου μεγέθους)
  • 200 γρ. μαντολάτο
  • 200 γρ. αλεύρι
  • 2 κοφτές κουταλιές κακάο
  • Λίγο λάδι για επάλειψη

 

Πώς γίνεται
1 Στρώνετε βαθύ ταψί με λαδόκολλα. Χωρίζετε το ταψί στη μέση χρησιμοποιώντας μία σταθερή λωρίδα από διπλωμένο αλουμινόχαρτο έτσι, ώστε να δημιουργηθεί μία επιφάνεια περίπου 30×40 εκ. Αλείφετε ελαφρώς με λάδι ένα μεγάλο πιάτο.

2 Σε τηγάνι ζεσταίνετε τα 100 γρ. από το σιρόπι σφένδαμνου. Προσθέτετε την καρυδόψιχα και την αφήνετε να καραμελώσει, ανακατεύοντας συνεχώς για 5 λεπτά περίπου, ώσπου να μη φαίνεται καθόλου υγρό σιρόπι. Απλώνετε τα καραμελωμένα καρύδια στο λαδωμένο πιάτο και τα αφήνετε να κρυώσουν.

Living at Home, 2011, 2, 75. Exclusive worldwide through Picture Press or partners.  food, "step 1", step, baking, nut, nuts, hazelnut, hazelnuts,  caramel hazelnuts, to caramelise, to caramelize

3 Κόβετε τη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια και τη λιώνετε σε μπεν-μαρί με τη μαργαρίνη, ανακατεύοντας διαρκώς. Βάζετε το μείγμα σε μπολ και προσθέτετε με τη σειρά την σκούρα ζάχαρη, τα αβγά και το υπόλοιπο σιρόπι σφένδαμνου.

Living at Home, 2011, 2, 75. Exclusive worldwide through Picture Press or partners.  food, preparation, prepare, "step 2", baking, chocolate, melting, water, "water bath", Brownie, Brownies, ingredients, egg, eggs

4 Προθερμαίνετε τον φούρνο. Κόβετε το μαντολάτο σε κύβους περίπου 1 εκ. και σε χοντρά κομμάτια το 1/3 της καραμελωμένης καρυδόψιχας. Αναμειγνύετε το αλεύρι με το κακάο. Ρίχνετε στο μείγμα της σοκολάτας το μείγμα του αλευριού, τους κύβους μαντολάτου και την καρυδόψιχα (κρατάτε λίγη για το σερβίρισμα).

5 Απλώνετε το μείγμα στη χωρισμένη επιφάνεια του ταψιού και λειαίνετε την επιφάνεια. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς (με αέρα 160), στη δεύτερη θέση από κάτω, για 25-30 λεπτά. Η επιφάνεια θα πρέπει να είναι τραγανή, ενώ το εσωτερικό σχετικά μαλακό και αφράτο. Αφήνετε το ταψί να κρυώσει τελείως. Κόβετε σε 16 τετράγωνα. Διακοσμείτε τα brownies με την καρυδόψιχα που κρατήσατε.

Living at Home, 2011, 2, 75. Exclusive worldwide through Picture Press or partners.  food, nut, nuts, walnut, walnuts

Share!
Tweet
Notice: Please check settings of Facebook API in Theme Options -> Advanced

Related Posts

Δύο ξεχωριστές συνταγές

Δύο συνταγές από τον διεθνώς διάσημο φούρνο Hummingbird και ο διαγωνισμός που θα σας βοηθήσει ν ...

Σπιτικές μαρμελάδες

Μοιραζόμαστε μαζί σας μερικές χρήσιμες, δοκιμασμένες συμβουλές για να φτιάξετε τις καλύτερες σπ ...

Γιορτινός σοκολατένιος κορμός

Ένα γλυκό που σίγουρα θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας! ...

Δώρα από την… κουζίνα

Αν απολαμβάνετε τις δημιουργικές στιγμές στην κουζίνα, τότε φέτος τις γιορτές ετοιμάστε για του ...

Αρχείο άρθρων

  • 2017
    • Μάρτιος
    • Φεβρουάριος
    • Ιανουάριος
  • 2016
    • Δεκέμβριος
    • Νοέμβριος
    • Οκτώβριος
    • Σεπτέμβριος
    • Αύγουστος
    • Ιούλιος
    • Ιούνιος
    • Μάι
    • Απρίλιος
    • Μάρτιος
    • Φεβρουάριος
    • Ιανουάριος
  • 2015
    • Δεκέμβριος
    • Νοέμβριος
    • Οκτώβριος
    • Σεπτέμβριος
    • Αύγουστος
    • Ιούλιος
    • Ιούνιος
    • Μάι
    • Απρίλιος
    • Μάρτιος
    • Φεβρουάριος
    • Ιανουάριος
  • 2014
    • Δεκέμβριος
    • Νοέμβριος
    • Οκτώβριος
    • Σεπτέμβριος
    • Αύγουστος
    • Ιούλιος
    • Ιούνιος
    • Μάι
    • Απρίλιος
    • Μάρτιος
    • Φεβρουάριος
    • Ιανουάριος
  • 2013
    • Δεκέμβριος
    • Νοέμβριος
    • Οκτώβριος
    • Σεπτέμβριος
    • Αύγουστος
    • Ιούνιος
    • Μάι
    • Απρίλιος
    • Μάρτιος
    • Φεβρουάριος
  • 2012
    • Δεκέμβριος
    • Νοέμβριος
    • Οκτώβριος
    • Σεπτέμβριος
    • Αύγουστος
    • Ιούνιος
    • Μάι
    • Απρίλιος
Error: (#200) Provide valid app ID
Copyright © 2013 Made in Grafix
  • Επικοινωνία
  • Ερωτηματολόγιο
  • Οι συμβουλές της γιαγιάς