• Αρχική
  • Ο χώρος μου
    • 4 εποχές διακόσμηση
    • Παιδικό δωμάτιο
    • Κουζίνα & μπάνιο
    • Κήπος & βεράντα
  • Συλλογή d.i.y.
    • Βελόνα και κλωστή (Πλέξιμο & ραπτική)
    • Κόσμημα
    • Αναπαλαίωση & ανακύκλωση (Πριν/μετά)
    • Art de la table
    • Οι δικές σας δημιουργίες
  • Τα μυστικά μας
    • Οι συμβουλές της γιαγιάς
    • Crafts τεχνικές
    • Οικιακή οικονομία
    • Tip του μήνα
  • Ευ ζην
    • Ο σεφ του σπιτιού (συνταγές)
    • Υγεία & ομορφιά
  • Περιοδικό
  • WebTV
  • Επικοινωνία
  • Αρχική
  • Ο χώρος μου
    • 4 εποχές διακόσμηση
    • Παιδικό δωμάτιο
    • Κουζίνα & μπάνιο
    • Κήπος & βεράντα
  • Συλλογή d.i.y.
    • Βελόνα και κλωστή (Πλέξιμο & ραπτική)
    • Κόσμημα
    • Αναπαλαίωση & ανακύκλωση (Πριν/μετά)
    • Art de la table
    • Οι δικές σας δημιουργίες
  • Τα μυστικά μας
    • Οι συμβουλές της γιαγιάς
    • Crafts τεχνικές
    • Οικιακή οικονομία
    • Tip του μήνα
  • Ευ ζην
    • Ο σεφ του σπιτιού (συνταγές)
    • Υγεία & ομορφιά
  • Περιοδικό
  • WebTV
  • Επικοινωνία
HomeΈμειναν αβγά; Αξιοποιήστε τα! ...
Previous Next

Έμειναν αβγά; Αξιοποιήστε τα!

22 Απριλίου, 2014
  • Σαλάτα ζυμαρικών: Κόβετε 4 καθαρισμένα πασχαλιάτικα αβγά. Προσθέτετε 1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό, 250 γρ. κοντό βρασμένο ζυμαρικό (κρατάτε το νερό), 2 κουταλιές κάππαρη, 1/2 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα. Ζεσταίνετε 1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο, προσθέτετε 3-4 φιλέτα αντσούγιας, 1 κουταλάκι μπούκοβο και ανακατεύετε να λιώσουν οι αντσούγιες. Ρίχνετε 1 κουταλιά χυμό λεμονιού και τόσο νερό από το βράσιμο των ζυμαρικών, ώστε να γίνει αρκετό ντρέσσινγκ για να αναμειχθούν όλα τα υλικά της σαλάτας, Σερβίρεται ζεστή, σε θερμοκρασία περιβάλλοντος ή κρύα.
  • Μπρουσκέτες με αβγά: Χτυπάτε μαζί 1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο, 1 πρέζα σουμάκ, 1 κουταλάκι τριμμένη ρίγανη, 2 κουταλάκια χυμό λεμονιού. Αναμειγνύετε με 4 ψιλοκομμένα πασχαλιάτικα αβγά, 1/2 φλιτζάνι κομμένες πράσινες ελιές, 2 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό, 2 κουταλιές κομμένο κρεμμύδι και 1 & 1/2 κουταλιές καβουρδισμένο κουκουνάρι. Αλατοπιπερώνετε και γαρνίρετε με το μείγμα των αβγών μερικές φρυγανισμένες φέτες ψωμιού.
  • Γεμιστά αβγά: Ξεφλουδίζετε τα αβγά, τα κόβετε στη μέση, αφαιρείτε τους κρόκους και τους λιώνετε μαζί με μουστάρδα πικάντικη, λίγη σκόνη κάρυ, ξύδι από λευκό κρασί, αλάτι, μαγιονέζα, χονδροκοπανισμένο και μαύρο πιπέρι. Γεμίζετε με το μείγμα τα αδειασμένα ασπράδια. Γαρνίρετε με καπνιστή πάπρικα σε σκόνη και καβουρδισμένους σπόρους κύμινο.

Share!
Tweet
Notice: Please check settings of Facebook API in Theme Options -> Advanced

Related Posts

Δύο ξεχωριστές συνταγές

Δύο συνταγές από τον διεθνώς διάσημο φούρνο Hummingbird και ο διαγωνισμός που θα σας βοηθήσει ν ...

Σπιτικές μαρμελάδες

Μοιραζόμαστε μαζί σας μερικές χρήσιμες, δοκιμασμένες συμβουλές για να φτιάξετε τις καλύτερες σπ ...

Brownies με καρύδια

Θα χρειαστεί περίπου μία ώρα για να φτιάξετε και ελάχιστα λεπτά για να απολαύσετε αυτά τα λαχτα ...

Γιορτινός σοκολατένιος κορμός

Ένα γλυκό που σίγουρα θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας! ...

Αρχείο άρθρων

  • 2017
    • Μάρτιος
    • Φεβρουάριος
    • Ιανουάριος
  • 2016
    • Δεκέμβριος
    • Νοέμβριος
    • Οκτώβριος
    • Σεπτέμβριος
    • Αύγουστος
    • Ιούλιος
    • Ιούνιος
    • Μάι
    • Απρίλιος
    • Μάρτιος
    • Φεβρουάριος
    • Ιανουάριος
  • 2015
    • Δεκέμβριος
    • Νοέμβριος
    • Οκτώβριος
    • Σεπτέμβριος
    • Αύγουστος
    • Ιούλιος
    • Ιούνιος
    • Μάι
    • Απρίλιος
    • Μάρτιος
    • Φεβρουάριος
    • Ιανουάριος
  • 2014
    • Δεκέμβριος
    • Νοέμβριος
    • Οκτώβριος
    • Σεπτέμβριος
    • Αύγουστος
    • Ιούλιος
    • Ιούνιος
    • Μάι
    • Απρίλιος
    • Μάρτιος
    • Φεβρουάριος
    • Ιανουάριος
  • 2013
    • Δεκέμβριος
    • Νοέμβριος
    • Οκτώβριος
    • Σεπτέμβριος
    • Αύγουστος
    • Ιούνιος
    • Μάι
    • Απρίλιος
    • Μάρτιος
    • Φεβρουάριος
  • 2012
    • Δεκέμβριος
    • Νοέμβριος
    • Οκτώβριος
    • Σεπτέμβριος
    • Αύγουστος
    • Ιούνιος
    • Μάι
    • Απρίλιος
Copyright © 2013 Made in Grafix
  • Επικοινωνία
  • Ερωτηματολόγιο
  • Οι συμβουλές της γιαγιάς