• Αρχική
  • Ο χώρος μου
    • 4 εποχές διακόσμηση
    • Παιδικό δωμάτιο
    • Κουζίνα & μπάνιο
    • Κήπος & βεράντα
  • Συλλογή d.i.y.
    • Βελόνα και κλωστή (Πλέξιμο & ραπτική)
    • Κόσμημα
    • Αναπαλαίωση & ανακύκλωση (Πριν/μετά)
    • Art de la table
    • Οι δικές σας δημιουργίες
  • Τα μυστικά μας
    • Οι συμβουλές της γιαγιάς
    • Crafts τεχνικές
    • Οικιακή οικονομία
    • Tip του μήνα
  • Ευ ζην
    • Ο σεφ του σπιτιού (συνταγές)
    • Υγεία & ομορφιά
  • Περιοδικό
  • WebTV
  • Επικοινωνία
  • Αρχική
  • Ο χώρος μου
    • 4 εποχές διακόσμηση
    • Παιδικό δωμάτιο
    • Κουζίνα & μπάνιο
    • Κήπος & βεράντα
  • Συλλογή d.i.y.
    • Βελόνα και κλωστή (Πλέξιμο & ραπτική)
    • Κόσμημα
    • Αναπαλαίωση & ανακύκλωση (Πριν/μετά)
    • Art de la table
    • Οι δικές σας δημιουργίες
  • Τα μυστικά μας
    • Οι συμβουλές της γιαγιάς
    • Crafts τεχνικές
    • Οικιακή οικονομία
    • Tip του μήνα
  • Ευ ζην
    • Ο σεφ του σπιτιού (συνταγές)
    • Υγεία & ομορφιά
  • Περιοδικό
  • WebTV
  • Επικοινωνία
HomeΕύκολα σνακ για όλους
Previous Next

Εύκολα σνακ για όλους

24 Σεπτεμβρίου, 2014

Αλμυρό κέικ
Χρόνος προετοιμασίας: 15’
Μερίδες: 12

Υλικά:
500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1/2 κουταλάκι μαγειρική σόδα
200 γρ. τριμμένο κίτρινο τυρί (τύπου ένταμ)
6-8 φέτες γαλοπούλα ή ζαμπόν
1 πράσινη πιπεριά
3 αβγά
200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό 2% λιπαρά
140 γρ. βούτυρο λιωμένο
100 γρ. γάλα 1,5% λιπαρά
1 κουταλάκι αλάτι
1/2 κουταλάκι πιπέρι
1 κουταλάκι πάπρικα

Βάζετε λαδόκολλα σε μια ορθογώνια φόρμα 30×12 εκ. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180⁰C (170 βαθμούς με αέρα). Κόβετε σε μικρά κομμάτια τα αλλαντικά και την πιπεριά. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε τα αβγά, το γιαούρτι, το γάλα και το λιωμένο βούτυρο. Χτυπάτε με το μίξερ απλά να ομογενοποιηθούν και προσθέτετε το τριμμένο τυρί, τα αλλαντικά και τις πιπεριές. Ρίχνετε αλάτι, πιπέρι και την πάπρικα και στη συνέχεια το αλεύρι σιγά-σιγά, έχοντας το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα. Μπορεί στην αρχή το μείγμα να σας φανεί αρκετά σφιχτό, αλλά όσο το δουλεύετε με το μίξερ, σταδιακά θα ομογενοποιηθεί. Βάζετε τη ζύμη στη φόρμα και ψήνετε για 50-60 λεπτά. Στα 50’ ελέγχετε με μαχαίρι κι, αν βγαίνει καθαρό, είναι έτοιμο –ωστόσο στους περισσότερους φούρνους χρειάζονται 60’. Αφήνετε το κέικ να κρυώσει καλά και μετά το ξεφορμάρετε.

Tip: Χρησιμοποιήστε στο μείγμα αλλαντικά και τυριά της επιλογής σας.

 

sokolatenia-mpiskota-1

Σοκολατένια μπισκότα
Χρόνος προετοιμασίας: 10’
Μερίδες: 20-28

Υλικά:
130 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 κουταλιές κακάο
110 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
130 γρ. ζάχαρη
1 αβγό

Χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη για 3-4’. Προσθέτετε το αβγό και στη συνέχεια το αλεύρι και το κακάο αναμειγμένα. Συνεχίζετε το χτύπημα, απλά να προκύψει μια ζύμη, δεν χρειάζεται πολύ. Σχηματίζετε μια μπάλα με τη ζύμη, την πλαταίνετε με το χέρι σας και την τυλίγετε σε μεμβράνη. Την τοποθετείτε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1-2 ώρες, να σφίξει. Αφού σφίξει καλά, τοποθετείτε λαδόκολλα σε δύο ταψιά, ανάβετε τον φούρνο στους 175⁰C αέρα και βγάζετε τη ζύμη από το ψυγείο. Την κόβετε σε κομμάτια με μέγεθος καρυδιού, τα πλάθετε ελαφρώς σαν μπαλάκια και τα τοποθετείτε στο ταψί με κάποια απόσταση μεταξύ τους, διότι θα απλώσουν. Ψήνετε για 12-14’. Βγάζετε από τον φούρνο τα μπισκότα, τα αφήνετε 5’ και στη συνέχεια τα βάζετε σε σχάρα.

Tip: Μπορείτε να αρωματίσετε το μείγμα με λίγο ξύσμα πορτοκαλιού.

 

(Συνταγές & φωτογραφίες: Αθηνά Πάνου)

 

*Από το τεύχος “έτσι απλά” Σεπτεμβρίου 2014 

Share!
Tweet
Notice: Please check settings of Facebook API in Theme Options -> Advanced

Related Posts

Δύο ξεχωριστές συνταγές

Δύο συνταγές από τον διεθνώς διάσημο φούρνο Hummingbird και ο διαγωνισμός που θα σας βοηθήσει ν ...

Σπιτικές μαρμελάδες

Μοιραζόμαστε μαζί σας μερικές χρήσιμες, δοκιμασμένες συμβουλές για να φτιάξετε τις καλύτερες σπ ...

Brownies με καρύδια

Θα χρειαστεί περίπου μία ώρα για να φτιάξετε και ελάχιστα λεπτά για να απολαύσετε αυτά τα λαχτα ...

Γιορτινός σοκολατένιος κορμός

Ένα γλυκό που σίγουρα θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας! ...

Αρχείο άρθρων

  • 2017
    • Μάρτιος
    • Φεβρουάριος
    • Ιανουάριος
  • 2016
    • Δεκέμβριος
    • Νοέμβριος
    • Οκτώβριος
    • Σεπτέμβριος
    • Αύγουστος
    • Ιούλιος
    • Ιούνιος
    • Μάι
    • Απρίλιος
    • Μάρτιος
    • Φεβρουάριος
    • Ιανουάριος
  • 2015
    • Δεκέμβριος
    • Νοέμβριος
    • Οκτώβριος
    • Σεπτέμβριος
    • Αύγουστος
    • Ιούλιος
    • Ιούνιος
    • Μάι
    • Απρίλιος
    • Μάρτιος
    • Φεβρουάριος
    • Ιανουάριος
  • 2014
    • Δεκέμβριος
    • Νοέμβριος
    • Οκτώβριος
    • Σεπτέμβριος
    • Αύγουστος
    • Ιούλιος
    • Ιούνιος
    • Μάι
    • Απρίλιος
    • Μάρτιος
    • Φεβρουάριος
    • Ιανουάριος
  • 2013
    • Δεκέμβριος
    • Νοέμβριος
    • Οκτώβριος
    • Σεπτέμβριος
    • Αύγουστος
    • Ιούνιος
    • Μάι
    • Απρίλιος
    • Μάρτιος
    • Φεβρουάριος
  • 2012
    • Δεκέμβριος
    • Νοέμβριος
    • Οκτώβριος
    • Σεπτέμβριος
    • Αύγουστος
    • Ιούνιος
    • Μάι
    • Απρίλιος
Copyright © 2013 Made in Grafix
  • Επικοινωνία
  • Ερωτηματολόγιο
  • Οι συμβουλές της γιαγιάς