• Αρχική
  • Ο χώρος μου
    • 4 εποχές διακόσμηση
    • Παιδικό δωμάτιο
    • Κουζίνα & μπάνιο
    • Κήπος & βεράντα
  • Συλλογή d.i.y.
    • Βελόνα και κλωστή (Πλέξιμο & ραπτική)
    • Κόσμημα
    • Αναπαλαίωση & ανακύκλωση (Πριν/μετά)
    • Art de la table
    • Οι δικές σας δημιουργίες
  • Τα μυστικά μας
    • Οι συμβουλές της γιαγιάς
    • Crafts τεχνικές
    • Οικιακή οικονομία
    • Tip του μήνα
  • Ευ ζην
    • Ο σεφ του σπιτιού (συνταγές)
    • Υγεία & ομορφιά
  • Περιοδικό
  • WebTV
  • Επικοινωνία
  • Αρχική
  • Ο χώρος μου
    • 4 εποχές διακόσμηση
    • Παιδικό δωμάτιο
    • Κουζίνα & μπάνιο
    • Κήπος & βεράντα
  • Συλλογή d.i.y.
    • Βελόνα και κλωστή (Πλέξιμο & ραπτική)
    • Κόσμημα
    • Αναπαλαίωση & ανακύκλωση (Πριν/μετά)
    • Art de la table
    • Οι δικές σας δημιουργίες
  • Τα μυστικά μας
    • Οι συμβουλές της γιαγιάς
    • Crafts τεχνικές
    • Οικιακή οικονομία
    • Tip του μήνα
  • Ευ ζην
    • Ο σεφ του σπιτιού (συνταγές)
    • Υγεία & ομορφιά
  • Περιοδικό
  • WebTV
  • Επικοινωνία
HomeΠαγωμένες σταγόνες
Previous Next

Παγωμένες σταγόνες

1 Μαΐου, 2013

Σας προτείνουμε ένα υπέροχο γλυκό ψυγείου, που θα αγαπήσουν μικροί και μεγάλοι!

Υλικά (για 6 κομμάτια)

  • 400 γρ. λευκή σοκολάτα
  • 400 γρ. βούτυρο καρύδας
  • 1 κουταλάκι λάδι
  • 11 μπισκότα με επικάλυψη σοκολάτας τύπου πτι-μπερ (περίπου 110 γρ.)
  • 50 γρ. σκούρο γλάσο για κέικ (έτοιμο ή σπιτικό)

Κόβετε σε χοντρά κομμάτια τη λευκή σοκολάτα και το βούτυρο και τα λιώνετε μαζί σε μπεν-μαρί. Αφήνετε το μείγμα να κρυώσει αρκετά (ώστε να μη λιώσει η κουβερτούρα των μπισκότων), ανακατεύοντας ελαφρά και προσέχοντας να μη σφίξει πολύ. Βουτυρώνετε μία τετράγωνη φόρμα χωρητικότητας 1 λίτρου και τη στρώνετε με διάφανη μεμβράνη. Ξεκινώντας και τελειώνοντας με σοκολάτα, απλώνετε εναλλάξ μία στρώση σοκολάτας και μία στρώση μπισκότων. Οι στρώσεις θα πρέπει να έχουν ίδιο πάχος (περίπου 1 εκ.), ώστε σε κάθε κομμάτι να μην είναι υπερισχύει η γεύση της σοκολάτας ή των μπισκότων. Βάζετε το γλυκό στο ψυγείο να κρυώσει για 5 ώρες. Βγάζετε το στερεοποιημένο γλυκό από τη φόρμα και αφαιρείτε τη μεμβράνη. Προετοιμάζετε το γλάσο και σχηματίζετε επάνω στη λευκή σοκολάτα μικρές και μεγάλες σταγόνες.

Share!
Tweet
Notice: Please check settings of Facebook API in Theme Options -> Advanced

Related Posts

Δύο ξεχωριστές συνταγές

Δύο συνταγές από τον διεθνώς διάσημο φούρνο Hummingbird και ο διαγωνισμός που θα σας βοηθήσει ν ...

Σπιτικές μαρμελάδες

Μοιραζόμαστε μαζί σας μερικές χρήσιμες, δοκιμασμένες συμβουλές για να φτιάξετε τις καλύτερες σπ ...

Brownies με καρύδια

Θα χρειαστεί περίπου μία ώρα για να φτιάξετε και ελάχιστα λεπτά για να απολαύσετε αυτά τα λαχτα ...

Γιορτινός σοκολατένιος κορμός

Ένα γλυκό που σίγουρα θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας! ...

Αρχείο άρθρων

  • 2017
    • Μάρτιος
    • Φεβρουάριος
    • Ιανουάριος
  • 2016
    • Δεκέμβριος
    • Νοέμβριος
    • Οκτώβριος
    • Σεπτέμβριος
    • Αύγουστος
    • Ιούλιος
    • Ιούνιος
    • Μάι
    • Απρίλιος
    • Μάρτιος
    • Φεβρουάριος
    • Ιανουάριος
  • 2015
    • Δεκέμβριος
    • Νοέμβριος
    • Οκτώβριος
    • Σεπτέμβριος
    • Αύγουστος
    • Ιούλιος
    • Ιούνιος
    • Μάι
    • Απρίλιος
    • Μάρτιος
    • Φεβρουάριος
    • Ιανουάριος
  • 2014
    • Δεκέμβριος
    • Νοέμβριος
    • Οκτώβριος
    • Σεπτέμβριος
    • Αύγουστος
    • Ιούλιος
    • Ιούνιος
    • Μάι
    • Απρίλιος
    • Μάρτιος
    • Φεβρουάριος
    • Ιανουάριος
  • 2013
    • Δεκέμβριος
    • Νοέμβριος
    • Οκτώβριος
    • Σεπτέμβριος
    • Αύγουστος
    • Ιούνιος
    • Μάι
    • Απρίλιος
    • Μάρτιος
    • Φεβρουάριος
  • 2012
    • Δεκέμβριος
    • Νοέμβριος
    • Οκτώβριος
    • Σεπτέμβριος
    • Αύγουστος
    • Ιούνιος
    • Μάι
    • Απρίλιος
Error: (#200) Provide valid app ID
Copyright © 2013 Made in Grafix
  • Επικοινωνία
  • Ερωτηματολόγιο
  • Οι συμβουλές της γιαγιάς