Σας προτείνουμε ένα υπέροχο γλυκό ψυγείου, που θα αγαπήσουν μικροί και μεγάλοι!
Υλικά (για 6 κομμάτια)
- 400 γρ. λευκή σοκολάτα
- 400 γρ. βούτυρο καρύδας
- 1 κουταλάκι λάδι
- 11 μπισκότα με επικάλυψη σοκολάτας τύπου πτι-μπερ (περίπου 110 γρ.)
- 50 γρ. σκούρο γλάσο για κέικ (έτοιμο ή σπιτικό)
Κόβετε σε χοντρά κομμάτια τη λευκή σοκολάτα και το βούτυρο και τα λιώνετε μαζί σε μπεν-μαρί. Αφήνετε το μείγμα να κρυώσει αρκετά (ώστε να μη λιώσει η κουβερτούρα των μπισκότων), ανακατεύοντας ελαφρά και προσέχοντας να μη σφίξει πολύ. Βουτυρώνετε μία τετράγωνη φόρμα χωρητικότητας 1 λίτρου και τη στρώνετε με διάφανη μεμβράνη. Ξεκινώντας και τελειώνοντας με σοκολάτα, απλώνετε εναλλάξ μία στρώση σοκολάτας και μία στρώση μπισκότων. Οι στρώσεις θα πρέπει να έχουν ίδιο πάχος (περίπου 1 εκ.), ώστε σε κάθε κομμάτι να μην είναι υπερισχύει η γεύση της σοκολάτας ή των μπισκότων. Βάζετε το γλυκό στο ψυγείο να κρυώσει για 5 ώρες. Βγάζετε το στερεοποιημένο γλυκό από τη φόρμα και αφαιρείτε τη μεμβράνη. Προετοιμάζετε το γλάσο και σχηματίζετε επάνω στη λευκή σοκολάτα μικρές και μεγάλες σταγόνες.